Лавиноподібний розвиток інформаційних технологій динамічно змінюють вимоги до фахівців з інженерії програмного забезпечення.

Яке майбутнє ІТ сфери? Які технології пануватимуть в найближчій та довгостроковій перспективах? Що повинен знати інженер програмного забезпечення сьогодні і не втратити актуальність своїх знань в перспективі? Які прикладні галузі слід опановувати? Як залишатись конкурентними на ринку ІТ?

Відповіді на ці питання слід шукати у тісній взаємодії освітньої галузі з інженерами – практиками.

Розвиток соціуму не перший раз зустрічається з технологічними проривами. З досвіду відомо, що в подібній конкурентній боротьбі перемагає той, хто має потужний фундаментальний базис підготовки, який орієнтується на сучасні і перспективні прикладні технології. Як це реалізувати? Наблизити теорію до практики. Об’єднати зусилля вищої школи та ІТ підприємств. Це можливо реалізувати, наприклад, через механізми актуалізації змісту навчання, створення навчально-лабораторних кластерів, що імітують робочі зони реальних підприємства, залучення до освітнього процесу «практикуючих» фахівців, а до конкретних проектів – освітян.

Саме такі підходи до підготовки фахівців з інженерії програмного забезпечення реалізуються наразі в Національному авіаційному університеті.

6 червня 2019 року в центральному офісі компанії GlobalLogic відбулася презентація спеціалізованого обладнання Embedded Starter Kit з демонстрацією можливостей його використання для підготовки студентів. Презентацію відвідали фахівці кафедри інженерії програмного забезпечення факультету кібербезпеки, комп’ютерної та програмної інженерії НАУ, що здійснюють викладання профільних дисциплін: «Архітектура комп’ютера», «Вбудовані системи реального часу», «Системи для малих та мобільних платформ». Отримана інформація сприятиме актуалізації змісту навчання студентів.

Знаковим є те, що серед співробітників компанії GlobalLogic є багато випускників Національного авіаційного університету, які діляться своїм досвідом з колективом кафедри і студентами.


Written by 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.